söndag 15 december 2013

15:e december - Matchande tyger

Idag har det äntligen blivit av att sy ett nytt draperi till sovrummet... eller ja, alkoven kanske man ska kalla den. Vi valde ett av tygerna som vi sydde vimplar i, ett smalrandigt tyg i ljusbeige och rött. Det är ett klassiskt tyg med en gammaldags känsla, vilket passar bra ihop med resten av vår inredning.



 Som omhänge använde vi ett grovt, tvinnat rep i naturfärg som vi slog knut på och fäste i ena sidan.


Och ovanför hänger cirkusvimplarna och vajar i matchande färger. Nu börjar det bli riktigt juligt här hemma, och en sannerligen glad jul i fina mönster och färger.


När jag ändå var på gång med symaskinen sydde jag en duk till vardagsrumsbordet också. Sedan fick en burk med randiga polkagrisar i pryda bordet. Maximal matchning?





Och nu har vi köpt ett gäng äpplen att ha i vår ljusstake-skål, vilket passade riktigt fint. Vi har pratat om att försöka äta lite mer frukt till jul, och mindre julgodis, men vi får väl se hur det slutar. En sak är säker, det blir inte massa exotisk frukt så som ananas och mango i alla fall. En riktig miljöbov, och lika så oetiskt med tanke på miljön arbetarna utsätts för på odlingarna. Svenska äpplen har vi här!

Nu är det nio dagar kvar till julafton, och det känns som vi kommit riktigt i stämning. Idag köpte vi även en gran, vilket ni kommer få se en annan dag.

2 kommentarer:

  1. Juligt och mycket fint! I morgon försöker vi ta fighten om pepparkakshus. Tyvärr känner vi oss redan besegrad. /Helena o PeA.

    SvaraRadera
  2. Åh, så mysigt. Då måste vi komma förbi och kika någon dag :D

    SvaraRadera