tisdag 3 december 2013

3:e december blomsterarrangemang


Lucka nr. 3 kommer i sista stund, i sista timmen på dygnet. Anledningen till det är att jag varit upptagen hela kvällen med att göra blomsterarrangemang. Jag och min svärmor, samt hennes mamma och syster, har varit på en kvällskurs och gjort jularrangemang på Hedvigs trädgård. Där fick jag massor av inspiration, vilket jag tänker dela med mig av idag, men också i kommande luckor.

Eftersom det är sent på dagen och jag egentligen borde gå och lägga mig, lägger jag bara upp några bilder och ganska kortfattad text. Men som man brukar säga, en bild säger mer än tusen ord.



Det här arrangemanget var det vi jobbade med på kursen. Och då började man med att fixera ljuset i fatets botten och sedan skar man till en bit oasis och passade in den mot ljuset. Sedan var det bara att börja bygga på med grankvistar, snittblommor och annan dekoration, som tack vare den blöta oasisen skulle hålla sig någon vecka, och är det så att något vissnar är det lätt att plocka bort detta och byta ut.


Jag valde att hålla den så naturnära som möjligt, men gjorde dock en mossboll med ståltråd runt, och sedan virade jag samma ståltråd runt ett par kanelstänger för att hålla mig till mitt tema.


Efter kursen var jag på gång, så med lite av det restmaterial som blev över gick jag hem och fortsatte med fler, lite enklare, jularrangemang. Tyvärr blir det aldrig riktigt bra bilder i vintermörkret, med de gulnade ljus som taklamporna avger. Men det är ju enbart på helgerna man har turen att se dagsljuset.

Tillika blir bilderna så suddiga i halvdant ljus... men föredrar det framför en kall kamerablixt.






Bollen ovan är gjord från en stomme i oasis, som man sedan byggde på med eukalyptusblad, nålar och silvertråd. Jag vet inte om jag är så nöjd med min boll, men den luktar gott och smälter ändå bra in på en silverbricka.

Tack Helena, för en väldigt trevlig och inspirerande kväll!

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blev med "resterna"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, ja. jag bara fortsatte när jag kom hem och dekorerade i någon timme till. Tack än en gång för en sådan mysig kväll!

      Radera