onsdag 12 november 2014

Säg hej till vår nye vänn, Mr Morris!



Vårt första projekt i huset är genomfört, renovering av sovrummet på övervåningen! Det tog oss lite längre tid än väntat, men ändå inte mer än 2-3 veckor. Eftersom vi ändå bara bott på nedervåningen så har det inte spelat oss någon roll att det har varit byggdamm och målarfärgsburkar på hela övre plan. Men nu är det klart, och det ska bli så mysigt att få flytta in.  



Så här ser det alltså ut, omöblerat. Senare får jag lägga upp bilder på det färdiga resultatet, men vi får se när det blir. Just nu har vi ingen säng som vi får upp för trappen, och kan därför inte flytta upp än. Nedan kommer bilder från renoveringen, och givetvis en bild på hur rummet såg ut innan vi gav oss ann det.


Så här såg det alltså ut innan, en gammal rosa tapet och ett obehandlat trägolv som fått missfärgningar av tidigare möblemang. Tapeten som satt på väggen hade börjat släppa på sina stället så steg ett för oss blev att dra loss så mycket tapet vi kunde för att inte riskera att den nya tapeten sedan lossnade.


Under den övre tapeten satt en annan tapet som även den släppte, och kvar blev en luddig fiberträskiva, som verkade vara boven i dramat. Ingenting verkade fästa på denna yta, så vi beslutade oss för att spackla ut ojämnheter och sedan grundmåla den. Att dra tapeter och göra allt underarbete är nog det som tagit längst tid, och det är ju så tråkigt också, jämfört med att måla och tapetsera.


Taket fick också en strykning av vitfärg och golvet grundades med vit panelgrund för att skydda mot kvistgenomslag. När allt detta var genomfört började det bli dags för den roligare delen. Listerna och golv målades i en kulör som vi tyckte matchade tapeten. Lama heter kulören och går i gul-beiget. Vi valde en halvblank golvfärg då en allt för blank färg skapar så mycket reflektioner, vilket vi inte vill ha.


Efter två strykningar var det äntligen dags för tapetsering. Vi fick en snabbkurs i hur vi skulle gå tillväga av min pappa, och sedan satte vi igång!

Inte var det lätt att välja tapeter, men vi fastnade i allafall för en ur Morris och Co's kollektion som heter Fruit - och så här i efterhand är vi väldigt nöjda med det valet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar