måndag 15 december 2014

Här var det drag!


Något som man får finna sig i då man köper ett gammalt hus, är dragiga fönster. Stormar det ute blåser det rätt in genom springorna vid fönsterkarmen. Tack och lov finns det ju enkla, billiga lösningar för att hålla värmen inne och kylan ute på vintern, nämligen fönsterremsor.


Jag har i några veckors tid nu letat dessa fönsterremsor på byggvaruhus och allt-i-allo-handeln... men utan resultat. Det slutade med att vi fick beställa hem från internet, på ICA-hemma. En 25 metersrulle kostar bara 30 kr!

Hur gör man då med dessa fönsterremsor? Jo, man klipper till lagom längd till varje sida i fönstret och doppar sedan remsan i en skål med vatten, stryker av överflödigt vatten med fingrarna och klistrar fast remsan över glipan vid fönstret. Se till att det inte är knöligt, och dra sedan med en torr trasa över remsan så att inte vätan förstör färg eller trä!


Så här ser det ut på nära håll, men en bit i från går det inte ens att se remsorna. Vi upplever att det är en stor skillnad i både värme och ljudinsläpp. Till våren är tanken att man blöter upp remsorna igen och tar bort dem, men kanske får några sitta kvar, i sådana fönster som man ändå inte tänker öppna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar