söndag 28 april 2013

Fixar-söndag


Idag har vi haft städdag och så har vi även tagit tag i sådant vi länge tänkt fixat i lägenheten, men som aldrig blir av. Länge har vi pratat om att sätta upp detta hörnskåp, men eftersom väggen är i betong så har vi inte kommit någon vart, då vi inte äger en slagborr. Tack och lov har jag en far som har allt i verktygsväg, så det var bara att låna en av honom. Och snabbt var det gjort.


David fick också den briljanta idén att byta dörrhandtag, något han länge pratat om men som inte heller har blivit av. Det handtag vi hade tidigare var på något vis trasigt och dörren har därför aldrig gått att stänga. Men nu, med det här fina handtaget, har vi en funktionell och snygg dörr igen!



Något mer som behövdes fixas i vardagsrummet var det här med tavlor. Och det är fortfarande något som står på prio-listan. Världskartan fick dock en ny plats i rummet, och smälte bra in med de färgglada böckerna. Vi har dock fortfarande stora väggytor att täcka med vackra tavlor som vi än så länge inte äger. Det får bli en second hand-tur snart igen.


Och städar man finns det också en oskriven regel att man får köpa blommor. En fräsch bukett med nejlikor fick det bli, som förhoppningsvis står sig någon vecka. Nejlikor är tacksamma på det viset.

 

Bilden ovan visar lite tomma tråkiga väggar, samt ett bord som måste omlackeras, men det får bli en annan helg. Det vi åstadkommit idag är en bra bit på väg i rätt riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar