fredag 13 mars 2015

Hallen med den ljuvliga tapetenUnder sportlovet var vi flitiga med att fixa till vår hall. Ända sedan vi flyttat hit, för 5 månader (!)  sedan så har jag längtat efter att göra något åt hallen. Det har inte funnits plats för någon förvaring, och tillika började golvet bli förstört av att vi drog in barnvagnen på de obehandlade träplankorna.

Här kommer lite bilder på hur det blev.


David har byggt ett skoställ som man också kan använda som bänk för att knyta på sig skorna. 


Sedan satt vi upp bröstpanel för att kunna hänga kläder bakom dörren, utan att tapeten blir nersmutsat. Och så har var och en fått en varsin låda för förvaring av vantar, mössor och allehanda halsdukar. 


När vi målat panelen tyckte vi att det såg rent förskräckligt ut mot den gul-beiga tapet som satt där innan, så då blev det till att byta tapet också.

Jag tog med en målarsticka med både golv- och panelfärg och gav mig i väg till en tapetaffär. Och nog tyckte personalen att vi börjat i fel ende. Först väljer man ju tapet, sedan väljer man en färg som matchar den tapet man gillar. Men med vår vanliga röta så hittade vi ju såklart en tapet som stämde fint i färg. Sandbergs Vera, som jag gått och suktat efter, och som var upp till diskussion om den skulle få klä väggarna i sovrummet, passade tydligen perfekt med vårt färgval.

Tapeten fick jag från början nys om från Underbara Claras blogg, det kanske ska nämnas.Här är lite bilder på hur det såg ut under rusten, och även innan golvet målades. Först målade vi golvet med spärrgrund för att inte kvistar skulle slå igenom i färgen, och sedan två lager golvfärg i gammaldags gråblå ton. Helt klar är vi inte med renoveringen... än så länge har bara farstun fått tapet på väggarna, resten av hallen är fortfarande ogjord. Och den obarnvänliga trappen ni ser på bilden, den ska bort, och min far kommer hjälpa oss att bygga en ny, med räcke och rätt placering!


Så nu är ännu ett golv krypvänligt i huset. Här på bilden ser man ådringarna i träet. Innan fastnade man lätt i dessa och slet upp stickor. Men nu har några lager färg bundit in det hela fint. Och jag gillar att man fortfarande ser den fina strukturen!


Och självklart har vi mumin-mamman och mumin-pappan som vakar över oss. De står så fint och poserar vid timmerväggen.


Det var förra ägarna som tog fram en bit av timmerväggen i hallen, vilket blir en trevlig kontrast till både tapet och golv. Visst drar det lite kallar mellan dessa stockar, men det kan det ju vara värt. Och som ni ser på bilden nedan så har vi dubbla dörrar in till farstun för att hålla kylan ute. När innerdörren hängs av så är det vår på riktigt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar