lördag 30 november 2013

Knäckepizza!


Snubblade över en rolig idé om att man kunde göra pizza av en knäckebrödsskiva och lite gott pålägg. Och eftersom jag älskar hemgjord pizza, men egentligen tycker att det är lite för onyttigt, så var det intressant att prova att ha knäckebröd som botten, med 100 % fullkorn. Bör ju vara lite bättre än pizzadegen i alla fall. Det visade sig vara en utomordentlig bra ide. Otroligt gott!


Det du behöver om du själv vill göra en knäckebrödspizza (och tro mig, det vill du) är först och främst en rund knäckebrödsskiva. Gärna vanligt gräddat, och inte brungräddat, eftersom det ska in i ugnen igen.

Börja med att slå på ugnen på 250 grader. Sedan blandar du tomatpuré med en rejäl skvätt olivolja, oregano, salt, peppar och en eller två vitlöksklyftor och brer på detta på brödet. Sedan toppar du med den fyllning du gillar... eller har hemma. I vårt fall mozzarella, oliver, tomat, purjo och grevéost. Hade nog hellre haft gul lök istället för purjolök, och kanske någon tunn skiva paprika, men man tager vad man haver. Grädda högt upp i ugnen till osten smält och börjar bubbla. Klipp itu bitarna med en sax direkt när den kommer ut ur ugnen och servera!!

Det här kallar jag snabbmat. Skulle fungera perfekt som drinktilltugg eller plockmat på en buffé, vet dock inte hur den blir när den svalnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar