Dessa chokladbollar innehåller bland annat rapsolja, som innehåller de essentiella fettsyrorna alfa-linolensyra och linolsyra (omega-3 och omega-6) vilket är något som kroppen inte kan bilda själv utan något vi måste få i oss från kosten. Jämfört med vanliga chokladbollar som oftast innehåller smör, med mättat fett i så är detta ett bättre alternativ.
Nyttiga Chokladbollar - ca 10 st
100 g dadlar utan kärna1 msk rapsolja
1-2 msk kakao
½ dl havregryn (gärna fiber)
1 dl kokosflingor att rulla dem i
Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa. Rulla bollarna i kokos (gärna med blöta händer för att inte smeten ska fastna på dina händer). Ställ i kyl eller frys en kort stund. Servera till en kopp rykande kaffe.
Här kommer då näringsinnehållet för 1 sats av dessa chokladbollar
565 kcal/sats - 56 kcal st (kalorier är dock inget jag tar upp med eleverna)
23 gr fett
79 g kolhydrader
7 gr protein
Jag tänkte lägga till lite mer detaljerat innehåll på vitamin- och mineralfronten samt kanske ett jämförande innehåll för chokladbollar. men får se när det blir av...
Vi hörs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar