söndag 17 mars 2013

Kvarteret Levantens Black Pudding


När vi var i Dublin i somras åt vi sådan otroligt god blodpudding. Både på frukostbuffén och som pub-tilltugg serverades det. Och det gick inte att jämföra med den mjöliga, söta blodpudding vi har här i Sverige. Nu när St. Patrick's day närmar sig tänke vi att det var dags att göra vår egna variant, i hopp om att den skulle smaka någotsånär lika som den vi åt i Dublin. Självklart kunde jag inte hålla mig till ett recept, utan började blanda ihop flera, tillika kunde jag inte hitta alla de ingredienser som krävdes, så det blev en helt egen variant. Här har ni receptet:


 
Kvarteret Levantens Black Pudding 

5 dl nötblod
1,5 dl mjölk
1/2 cup kokt korngryn
1/2 cup havregryn
140 gr tärnat bacon
1 gul lök, hackad och smörstekt
1/2 msk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
några kryddmått koriander
något kryddmått mynta
en nypa muskotnöt

Sätt ugnen på 150 C och ställ in en långpanna längst ned, fylld med hett vatten. Blanda alla ingredienser i en metallbunke och värm sakta över vattenbad medan du rör i smeten. När smeten börjar tjockna lite, häll upp på smord form. Om smeten är lite krämig när du häller den i formen förhindrar du att grynen och baconet hamnar på botten.

Grädda i vattenbadet ca 1 timme, tills puddingen stelnat. Låt svalna i kylen till nästa dag.

Vid servering, skiva upp 1,5 cm tjocka skivor och stek den krispig i smör eller olja. 

Hoppas det smakar!



 ________________________________________________________________

ps. Nu kan jag knappt vänta till morgondagens frukost och firandet av St. Patrick's day.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar