Som sagt, det gäller att ta chansen att fira när man kan. St. Patrick's till ära har vi bakat gröna cupcakes som skall avnjutas i kväll i goda vänners lag.
St. Patrick's cupcakes
Muffins ingredienser
110 gr rumsvarmt smör/margarin
1 3/4 cup vetemjöl
1 cup socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
3/4 cup mjölk
+ valfri smaksättning (jag tog ca 1 tsk vaniljextrakt)
Frosting
3 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk citronsaft
arraksarom efter smak
grön karamellfärg
Gör så här
- Tärna ner det rumsvarma smöret i en bunke.
- Ha i de övriga torra ingredienserna och arbeta samman med smöret (ett tips är att göra detta med hjälp av fingertopparna)
- Vispa sedan i ägg, mjölk och valfri smaksättning.
- Fyll muffinsformar till hälften eller ca 3/4 av dem. Använd gärna en muffinsplåt när du gräddar dem, för att förhindra att de flyter ut.
- Grädda mitt i ugnen i 200 C, ca 15-20 min, beroende på storleken på formarna.
- Låt svalna på galler.
- Frostingen vispas ihop med elvisp över vattenbad. Där börjar du med att blanda socker, citronsaft och äggvitor i en metallbunke. Visa sedan med elvisp över vattenbad till smeten tjocknat och sockerkristallerna har smält. Tillsätt arraksarom (eller valfri smaksättning) och karamellfärg mot slutet. Låt svalna övertäckt i kylskåp.
- När både muffins och frosting har svalnat, spritsa över frostingen och dekorera dina St. Patrick's cupcakes efter önskemål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar