söndag 17 mars 2013

Happy St. Patrick's Day!


Som sagt, det gäller att ta chansen att fira när man kan. St. Patrick's till ära har vi bakat gröna cupcakes som skall avnjutas i kväll i goda vänners lag.




St. Patrick's cupcakes

Muffins ingredienser
110 gr rumsvarmt smör/margarin
1 3/4 cup vetemjöl
1 cup socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
3/4 cup mjölk
+ valfri smaksättning (jag tog ca 1 tsk vaniljextrakt)

Frosting
3 äggvitor
2,5 dl socker
1 msk citronsaft
arraksarom efter smak
grön karamellfärg

Gör så här
  1. Tärna ner det rumsvarma smöret i en bunke.
  2. Ha i de övriga torra ingredienserna och arbeta samman med smöret (ett tips är att göra detta med hjälp av fingertopparna)
  3. Vispa sedan i ägg, mjölk och valfri smaksättning.
  4. Fyll muffinsformar till hälften eller ca 3/4 av dem. Använd gärna en muffinsplåt när du gräddar dem, för att förhindra att de flyter ut.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 C, ca 15-20 min, beroende på storleken på formarna.
  6. Låt svalna på galler.
  7. Frostingen vispas ihop med elvisp över vattenbad. Där börjar du med att blanda socker, citronsaft och äggvitor i en metallbunke. Visa sedan med elvisp över vattenbad till smeten tjocknat och sockerkristallerna har smält. Tillsätt arraksarom (eller valfri smaksättning) och karamellfärg mot slutet. Låt svalna övertäckt i kylskåp.
  8. När både muffins och frosting har svalnat, spritsa över frostingen och dekorera dina St. Patrick's cupcakes efter önskemål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar